Снимка: PixabayОт 25 лв. за нощувка започват цените за един човек в

...
Снимка: PixabayОт 25 лв. за нощувка започват цените за един човек в
Коментари Харесай

Ето колко струват нощувките в леглата на Бойко Борисов и Румен Радев

Снимка: Pixabay

От 25 лева за нощувка стартират цените за един човек в разгара на летния сезон в почивната база на Министерски съвет в курорта Слънчев бряг, където отсядат министри, депутати и държавни чиновници, делейки един покрив с елементарни жители, демонстрира информация на „ Монитор “.

Всеки, който желае да спи в министерско легло, може да избира сред двойна стая или апартамент в комплекса. При първия цените варират от 50 до 80 лева, а след средата на август падат още повече. Тези, които избират септемврийското море, могат да се възползват от преференциалната оферта, защото тогава цената за двойната стая излиза тъкмо петдесетарка. За жилищата, в които могат да се настанят до 4-ма души, естествено сумите за престой са по-високи - от 80 до 140 лева В цената е включена закуска, само че не и шезлог и чадър на плажа. За привличане на повече почиващи има и пакетни цени със закуска, обяд и вечеря. Така морето за двама за пет нощувки в пика на сезона излиза 590 лева Въпреки че станцията е отворена за всички искащи да почиват в Слънчев бряг, несъмнено, цените за служителите, министрите и депутатите са още по-тънки. Държавните чиновници и техните фамилии употребяват 30% отстъпка.

Резервациите пък демонстрират, че най-вече външни лица се възползват от опцията да отмарят в почивната база на властта, която се намира в непосредствена непосредственост до морето. От общо 1636 резервации през летните месеци – юни, юли и август, 1605 са точно на външни лица, а останалите 31 са направени от държавни чиновници, като посетителите през юни са били близо 1300 индивида. За съпоставяне година по-рано резервациите са били с към 430 повече.

Почти идентична е картината и в почивния комплекс на властта в Пампорово. Там резервациите през юни са тъкмо 140, а за юли и август – 225. През 2018 година в пика на сезона те са били двойно повече. Нито една от въпросните резервации обаче не от служител, като всички 365 са направени от хора, посетили планинската база на свободен наем.

В интервала от 15 април до 30 юни и от 1 септември до 1 декември в комплекса се настаняват само участници в проведени мероприятия. През лятото двойната стая излиза 50 лева, а апартаментът 85 лева Не по този начин стои въпросът през зимата, като през декември цените варират от 75 до 130 лева

През последната година двете бази на Министерски съвет – в Слънчев бряг и в Пампорово, са реновирани. Около 246 000 лева са изхарчени за саниране на фасадата на един от корпусите и за настоящи поправки по покрива, подовете и промяна на мебелите в базата край морския бряг. В Пампорово пък е изработен главен ремонт против близо 60 бона, в това число промяна на водопровода, парното и телефонната централа против малко над 8600 лева

Народно събрание пък не разполага с комплекс за отдих край морето, като има такава единствено в спа курорта Велинград. През летния сезон депутатите употребяват най-вече базите на Министерски съвет или почиват в чужбина. За сметка на това администрацията на Народно събрание се възползва от опцията за 40% отстъпка, която й се поставя, наред с депутатите. Така през юни в лечебно-възстановителната база на Народно събрание във Велинград са почивали тъкмо 454 посетители, които на собствен ред са осъществили 1182 нощувки. 72 от посетителите в комплекса са били депутати, парламентарни чиновници и техни близки. Резервациите за юли и август са 530, като една четвърт са направени от депутати и служител на Народно събрание, а останалите над 75% са на външни лица. Нощувките във Велинград излизат от 70 до 115 лева на стая.

Напливът към базата на властта от елементарни жители личи и от отзивите в обществените мрежи, където гостите дефинират мястото като отлично, със страховит личен състав. Други го предлагат като място за релакс, с доста вкусна храна. “Глезим се като народни представители “, написали са пък трети за визитата си в станцията на Народното събрание.

Правителствената резиденция „ Евксиноград ” край Варна от своя страна се е потвърдила през годините като желано място за отдих, изключително измежду държавниците, залагащи на царския разкош и положителното вино. По традиция райското кътче е резервирано за властта в разгара на сезона. За да се настанят за една вечер в някогашната резиденция на Тато, искащите би трябвало да броят най-малко 150 лева За слънчевото бунгало, където почиват премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев, пък би трябвало да се бръкнат 700 лева Бунгалото на брега на морето със сауна излиза 350 лева С към 20% по-евтина обаче е почивката на морето за министрите и висшите служители, които са решили да отскочат до „ Евксиноград “ през септември. Преди малко повече от две години резиденцията бе реновирана и точно в нея Борисов посрещаше неведнъж по време на БГ председателството на Европейски Съюз други водачи, измежду които френския президент Еманюел Макрон и брачната половинка му, турския държавен глава Реджеп Ердоган, израелския министър председател Бенямин Нетаняху, както и шефовете по това време на Европейска комисия и Европейския съвет Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР